dinsdag 8 juni 2010

Respect

Weet u nog? Het woordje dat al eens viel bij vorige verkiezingen? "Respect"...we durven het als socialisten bijna niet in de mond nemen omdat het opgeëist zou zijn door andere partijen. Maar dat mag er ons niet van weerhouden het te gebruiken natuurlijk.

Respect is voor mij persoonlijk een drijfveer in de politiek. Ik heb respect voor iedere mening, ook al is die mening volledig tegenovergesteld aan de mijne. Daarbij mag wel altijd de intellectuele eerlijkheid behouden worden, van het moment dat men ronduit leugens begint te verkondigen heeft men mijn respect verloren. "Vijf minuten politieke moed" en "500.000 jobs" zijn maar enkele elementen waar ik het niet zo kan mee vinden...

Maar ook heel concreet: het zal al heel moeilijk worden om mij te betrappen op het overplakken van andere kandidaten. Vind dat beetje stom eigenlijk om daar mee te beginnen...iedereen wordt zo al overdonderd door alle affiches. Afgelopen weekend stond ik dan ook een beetje verbaasd te kijken toen op mijn thuisfront alle - dus niet alleen de mijne ;) - affiches overplakt waren door de "Partij van de Vrijheid"... Dat vind ik een beetje jammer. Bovendien kreeg ik ook nog eens - onterecht? - koude rillingen omdat mijn affiche overplakt was met een foto van een kat met opschrift "Prutske"...u moet weten dat mijn kat die er helemaal op lijkt dezelfde naam draagt.

Lang blijft een mens echter niet bij de pakken neerzitten. Affiches, pap en borstel bovenhalen en het boeltje gewoon opnieuw overplakken lijkt mij dan de beste manier om er mee om te gaan! Klein van gestalte slaagde ik er echter niet in om helemaal tot bovenaan het bord te geraken...gelukkig was daar mijn reddende engel Marc Peeters die net passeerde, mij zag sukkelen en dan maar ter hulp schoot. :) Kameraden, altijd goed om bij de hand te hebben (zeker als ze groot van gestalte zijn). :)

Geen opmerkingen: