donderdag 3 juni 2010

Filmpje van Ingrid

Vandaag merk ik dat sp.a-lijsttrekker (of moeten we het vrouwelijke lijsttrekster gebruiken?) in Limburg, Ingrid Lieten, een leuk filmpje op haar website staan heeft van afgelopen zaterdag. Toen was zij er ook bij op de samenkomst van ACOD Spoor in Hasselt... Kort filmpje, en zeker de moeite waard om helemaal tot het einde uit te kijken ;)

woensdag 2 juni 2010

Consequent

De verkiezingsprogramma's op TV zijn van start gegaan en je merkt dat de campagne op kruissnelheid gekomen is. Nu ja, dat had ik ook al door...ik zit er middenin. Maar in de flarden die ik hoor en lees viel me vandaag toch een apart stukje op van de 'gezinspartij'.

Nu is het eigenlijk meer 'in' om op de kap van de liberalen te zitten (en vice versa want blijkbaar doen de socialisten aan "angstpolitiek en populisme", een wel heel gemakkelijke uitleg van (enkele jonge wolven uit) de partij die de regering liet vallen uit eigenbelang), maar het was een stukje van CD&V dat vandaag mijn aandacht trok. "CD&V wil rechtszekerheid voor alle duurzame relaties". Daar kan niemand tegen zijn, toch?
De basis is simpel: we moeten van 'huwelijksrecht' naar 'gezinsrecht', want samenwonenden hebben evenveel rechten en plichten als gehuwden. Maar met een stukje uit mijn vorige campagne in het achterhoofd vraag ik dan wel aan de "gezinspartij" of deze nieuwe regel voor iedereen geldig is (dus ook holebikoppels) of enkel voor 'klassieke' gezinnen...

Daar mis ik dan toch een beetje de link tussen de realiteit en programma (in verkiezingen). Hoe kan je op het moment dat je in de regering zit enkel de kaart van 'klassieke' gezinnen trekken, en tijdens een verkiezingscampagne doen alsof je plots beseft dat Vlaanderen uit meer bestaat dan man-vrouw-kind en rekening houden met die nieuw-samengestelde gezinnen? Wees op z'n minst consequent: van mij mag je als rechtse partij het traditioneel beeld verdedigen (daar staan ze nu eenmaal voor), maar wees dan ook zo eerlijk om daar voor uit te komen als je naar de stembus moet!
Al moeten we dezer dagen niet heel erg verbaasd zijn over CD&V'ers, hun programma en consequentie, blijkbaar weten ze het zelf ook niet altijd even goed. :)

maandag 31 mei 2010

Blogs en besparen

Vandaag gelezen in Metro: "Blogs van politici ondermaats". Jeffrey Claeys (Arteveldehogeschool Gent) onderzocht voor zijn scriptie politici in de 'blogosfeer'...en kwam daarbij hopelijk niet op mijn blog terecht van deze campagne. ;)

Het onderzoek ging natuurlijk over de campagne in 2009. Slechts 29% zou een eigen website hebben, en maar 13% een blog! Goed gedaan van mezelf denk ik dan zo, maar dan mag ik vooral niet naar het aantal blogbijdrages in deze campagne kijken.
Excuses zat om deze blog wat op een laag tempo te hebben: het is een hele korte campagne en het ritme is nauwelijks bij te houden. Waar ik anders drie maanden de tijd heb voor fotoshoots, affiches, busrondes en brieven schrijven moet het nu allemaal op een maand tijd gebeuren. Want ook gelezen in Metro (en andere bronnen :)): nog 13 dagen en het is zo ver!

Dus onderneem ik hier vlug nog een poging om een stukje te plaatsen. Over mijn zaterdag tussen de kameraden van ACOD Spoor, en waar natuurlijk ook enkele kandidaten tussen zaten (hier op de foto zie je mij met Jos Digneffe en Ives "de ene Ives is de andere niet" Goudeseune). Enthousiaste speech ook van Ingrid Lieten toen we daar allemaal samen zaten.
Net als de geweldige speech van Caroline op de ledendag zondag. Het weer zat een beetje tegen maar dat kon de pret - en de campagnegekheid - niet drukken! Zeker niet na de toespraak van Frank...we blijven fan.

Net als we fan zijn van Ann Flecyn uit Zwijndrecht. :) De dame die door Open VLD plots in 'the picture' geplaatst werd omdat ze niet zou gaan stemmen en die door Open VLD-voorzitter Alexander zou overtuigd worden. Hij is langsgeweest met een taartje...maar de reportage van zijn bezoek toont toch dat een leuk campagne-idee niet altijd even leuk uitdraait! Je zou bijna zeggen dat hij beter bij de inhoud blijft, maar na dat besparingsplan van afgelopen weekend zie ik dat ook niet zo zitten...blij te merken dat zowel CD&V als sp.a het meer doordacht willen aanpakken.