vrijdag 8 juni 2007

Overmorgen?!

Deze morgen vertelde iemand mij dat het overmorgen verkiezingen zijn. Natuurlijk wist ik dat! En toch kwam het als een schok aan...de trein van de campagne zeker waar men op zit? Men verliest alle tijdsbesef.

En ik had nog zoveel onderwerpen te behandelen, zoveel topics te vertellen, zoveel inhoud te verspreiden. Over het betere woonwerkverkeer, over het pendelfonds dat Kathleen Van Brempt in het leven riep. Over Guy Swennen en zijn kunde wat betreft samenwonen en holebirechten. Over racisme (tegen), hoofddoeken (moet kunnen), speelpleinen voor kinderen (voor),...

Ook nog over mijn toekomstige echtgenoot Max die zijn groep Stonewash helemaal in de steek liet om affiches te gaan plakken en folders te gaan bussen. Over vrienden en familie die lief en leed in deze campagne moesten delen. Over voeten die pijn doen, tongen die moe zijn en armen die geen flyers meer kunnen dragen...

Te laat...
Overmorgen zijn het verkiezingen...

woensdag 6 juni 2007

Huis zoekt M/V...mét talent!

Griet Lissens gaat op zoek naar de geschikte kandidaat voor het “Huis van, voor en in de buurt”. Want een stevig woonbeleid verdient de nodige aandacht.

In de Mechelsesteenweg staat een huis. Er staan meerdere huizen, maar één is bijzonder. Op nummer 290 wordt binnenkort namelijk het “Huis van, voor en in de buurt” geopend. Een geheel nieuw concept dat een ferme stap vooruit is in het woonbeleid van Herent.

De gemeente Herent kocht het rijhuis met een speciale bedoeling: er een echt buurthuis van maken. Het werd volledig gerenoveerd in het kader van een eindejaarsproject en is instapklaar. Alleen, het huis heeft nog geen bewoner(s). Daarom gaat Griet Lissens, gemeenteraadslid voor sp.a in Herent en kandidaat voor de Senaat (9e plaats bij de effectieven) bij de komende federale verkiezingen, op zoek naar de geschikte kandidaat…mét talent!

Een geschikte kandidaat vinden is namelijk niet evident. De benedenverdieping is namelijk voor sociale activiteiten van de buurtbewoners, net als een gedeelte van de tuin dat vrijgegeven wordt voor de kinderen om te spelen. Uiteraard kunnen de bewoner(s) van de nodige privacy genieten op de eerste of tweede verdieping, maar het wordt toch wat samenleven met een heleboel onbekenden. Bovendien is het de bedoeling dat er activiteiten plaatsvinden in het buurthuis...een element dat de vaste bewoner(s) kunnen opnemen?

Griet zkt M/V. Wie kan reageren? Wegens de beschikbare ruimte enkel alleenstaanden of koppels, met zin voor creativiteit, organisatorisch talent, sociale vaardigheden zijn een plus en het nieuwe concept toejuichen een must. Stel jezelf voor en bedenk een activiteit die perfect zou passen in het “Huis van, voor en in de buurt”. Dit wordt allemaal voorgesteld aan schepen van wonen Arlette Caes (sp.a) en burgemeester Willy Kuijpers, zij beslissen uiteindelijk wie het huis mag bewonen. Kandidaturen zijn welkom via www.grietlissens.be of grietlissens@yahoo.com

Met deze wedstrijd wil Griet Lissens het woonbeleid van de gemeente Herent ondersteunen. Want voor sp.a is aangenaam wonen belangrijk, zeker als het een project als dit betreft waarbij het buurtleven versterkt wordt. Wonen is voor Griet overigens ook een belangrijk thema in de campagne naar aanleiding van de federale verkiezingen, vanop de negende plaats op de Senaatslijst pleit zij voor thema’s als wonen, werken en kinderopvang. Een nationaal boegbeeld, verankerd in de lokale realiteit!

Het “Huis van, voor en in de buurt” wordt feestelijk geopend op vrijdag 22 juni. Wie weet wel met een winnaar van “Huis zoekt M/V…mét talent!”?
Stel je kandidatuur via de comments!

zondag 3 juni 2007

Laatste loodjes

Om de troepen nog een laatste keer te mobiliseren en alvast te bedanken voor de gedane moeite werd vandaag een BBQ georganiseerd in Gent. Met dit prachtig weer werd het dan ook een geweldig succes: veel volk, veel ambiance en lekker eten / drinken. :)

Zeer goede speech van Geert Lambert overigens, en van Johan ook uiteraard. En neen, dit zeg ik niet zomaar. Soms zijn de speeches wat minder, dat moeten we ook toegeven. Maar vandaag waren ze allebei super. Hard, maar dat mag ook wel in de laatste week vóór de verkiezingen.

Na het eten en een kort danspasje was het duidelijk dat iedereen nog heel wat werk voor de boeg heeft. Gemotiveerd vertrok iedereen terug om te gaan bussen, plakken,... We gaan er nog eens tegenaan!