zondag 9 mei 2010

Samen vooruit

Opnieuw leven in deze blog...precies een jaar na de Vlaamse en Europese verkiezingen trekken we onverwachts naar de stembus voor federale verkiezingen. Vroeger dan gepland...

Toen mij gevraagd werd om een plaats op te nemen in deze verkiezingen moest ik niet lang twijfelen. Deze verkiezingen zijn belangrijk! En ja, dat zijn ze altijd maar het is wel duidelijk dat het resultaat van deze stembusslag een grote invloed zal hebben op de toekomst van Belgiƫ en Vlaanderen. Als ik dan mijn steentje kan bijdragen door de volle 200% opnieuw in de campagne te vliegen, dan graag.
Bovendien hebben ze het mij gemakkelijk gemaakt: ik kan mijn 12e plaats van de vorige verkiezingen recycleren want het is opnieuw nummer 12 geworden. Maar deze keer niet alleen voor de fans in eigen streek, iedereen in Vlaanderen kan mijn bolletje kleuren want ik sta op de senaatslijst.

Een goede maand campagne, dat is heel kort en het zal waarschijnlijk oververmoeiend worden. Maar ik ben er klaar voor...weliswaar in het achterhoofd dat ik een extra opdracht heb: mensen overtuigen om te gaan stemmen. De polemiek rond "ik ga niet stemmen" is begrijpelijk, maar naar mijn gevoel niet het juiste antwoord op de malaise die in de politiek heerst. Nog zien of de soep zo heet gegeten wordt als ze opgediend wordt - waarschijnlijk niet - maar ik verwacht toch meer afwezigen dan voorheen.
Maar voor degenen die zeker wel gaan stemmen: stem sp.a. Want u verdient beter! Na 3 jaar non-beleid hebben we recht op een regering die beslissingen neemt!