woensdag 3 juni 2009

Laatste week

We zitten in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen...ik kan het bijna niet geloven. Die weken campagne vliegen altijd als een sneltrein voorbij. Op zich een goede zaak, dat betekent dat ik veel campagne gevoerd heb. :)

Ondertussen zijn meer dan 25.000 folders met mijn gezicht op verdeeld, heb ik weergaloos veel mensen overtuigd (proberen overtuigen?) om te stemmen op sp.a, heb ik markten bezocht - maandag nog die in Herent - en kan ik plakken als de beste. De campagne was weer loodzwaar...

Maandag was ik niet op de ledendag in de Antwerpse Zoo maar als ik het verslag zo zie, merk ik dat het niet alleen voor mij een zware campagne was. Caroline werd helemaal emotioneel in haar speech en je merkt duidelijk wat voor energie zij in de campagne gestoken heeft. De socialistische partij staat er in die laatste week van de campagne, fijn om te zien.

Fijn om te lezen is het interview met Frank in De Standaard vandaag. Dat hij daarbij de 'verrottingsstrategie' van N-VA veroordeeld vind ik niet meer dan terecht. Ik vind het nog altijd degoutant dat je als politieke partij zou willen deelnemen aan een regering om een andere regering omver te werpen... Dat Bart De Wever daar niet kan mee lachen, dat is wel duidelijk. Het verwijt dat Frank vast zou houden aan een ministerpost niet meer dan een goedkoop verkiezingsstuntje... En zo wordt nog maar eens bewezen dat deze verkiezingen wel heel gemeen gevochten worden, ik ben blij dat we daar vanuit sp.a geen aandeel in hadden.

Als afsluiter: vorige week vrijdag was ik op het betere benefietevenment voor een vierdepijlerinitiatief dat schooltjes wil bouwen in Mali. Wat heeft dat met de verkiezingen te maken? Weinig en veel tegelijkertijd...Vlaanderen heeft namelijk de laatste jaren een beleid gebouwd rond internationale samenwerking. Ook Herent stapt al jaren mee in dat verhaal. Vind ik belangrijk, dat we in deze tijden van crisis niet alleen aan onszelf denken. Of hoe het bijwonen van een benefiet toch ook een beetje campagne is.