vrijdag 1 juni 2007

Werk

Ja! Als iedereen werkt, werkt alles beter! Het is één van de zes slogans / breekpunten waarmee het progressief kartel naar de kiezer trekt. Werk is belangrijk...maar niet alleen hier.

Op het congres in Kortrijk was het FOS (Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking) aanwezig met een actie die in het oog sprong. Je kon er met de leeuw van FOS op de foto om zo de campagne "Groetjes uit Hungryland!" te ondersteunen. Samen met Christophe twijfelde ik geen moment om deze actie te steunen. Je kan dat ook nog steeds doen door de petitie online te ondertekenen. Doen!

woensdag 30 mei 2007

PVDA+?!

Het kan niet anders: PVDA+ heeft het volledig campagnebudget gespendeerd aan een virus dat de stemcomputers van "Doe de stemtest" heeft beïnvloed. Zowat driekwart van de mensen die ik ken had PVDA+ in zijn/haar top drie staan! Zelf kwam ik uit bij sp.a (uiteraard), maar PVDA+ staat toch op de tweede plaats... Vreemd allemaal.

Het relativeert het geheel van kieskompassen en stemtesten natuurlijk wel een beetje. Ik weet waarom ik voor sp.a-spirit kies: links, progressief, realistisch, all-roundpartij, met aandacht voor de zwakkeren en met twee voeten in de samenleving. Maar met kompassen en testen weet je nooit echt waar je zal uitkomen natuurlijk. De kans is onbestaande, maar stel je voor dat je plots het advies krijgt om Lijst Dedecker of Vlaams Belang te moeten kleuren! Wat dan gedaan?

Uitgaan van de eigen overtuiging lijkt mij nog steeds het verstandigste ipv op basis van 36 of 40 stellingen te kiezen voor deze of gene partij. En natuurlijk kan je niet altijd voor de volle 100% gelijkgestemd zijn met de partij van jouw keuze...het belangrijkste zijn de 'grondstromen' die de partij vertegenwoordigt.

Campagne voeren gaat overigens op dit moment in volle vaart: huisbezoeken, blijven affiches plakken, brieven posten (en eerst schrijven), mails versturen, Griet Lissens-trofee uitreiken (vrouwenvoetbal - jaarlijks weerkerend fenomeen maar dit jaar iets meer politiek gekleurd), op café zitten... Nog 11 dagen...