donderdag 7 mei 2009

Rood weekend

Met een paar dagen vertraging breng ik toch nog een klein verslagje van het "rood weekend" vorige week. Die vertraging komt net door dat vermoeiend weekend natuurlijk, maar dat had u al geraden.

Eigenlijk begon alles al op woensdagavond toen ik naar de opening trok van de nieuwe Acco-drukkerij op de Henkelsite. Voor de mensen van buiten Herent zegt dit misschien niet veel, voor mensen uit de regio des te meer... In 2002 sloot Henkel de deuren en daarmee gingen een heel pak jobs verloren, het was vervolgens aan het gemeentebestuur om de site nieuw leven in te blazen. Dat is gelukt en de intrek van de Acco-drukkerij is het startschot van nieuwe, economische activiteit op de Henkelsite. Een duidelijk signaal, midden in economische crisis en het bewijs dat je als bestuur wel degelijk het verschil kan maken...als je maar beslissingen wil nemen. De speech van Frank symboliseerde ook de socialistische inspanningen in deze en maakte mooi de link naar "durven investeren", een onderdeel van het Durfplan van sp.a.
Donderdagavond was het dan vooravond (met name de avond vóór 1 mei), wat ik traditioneel vier in Herent (dit jaar met een koud buffet, een optreden van Lia Linda en met DJ Eddy als afsluiter). Louis kwam langs, strijdvaardig als altijd, en ook enkele andere campagnekameraden vonden de tijd om even langs te komen.

1 mei zelf was het tijd om af te zakken richting Leuven en de speeches van Mia, Frank en Rudy De Leeuw te beluisteren. Traditioneel trok ook de 1 mei-stoet door de Bondgenotenlaan en ik was graag van de partij. Zoveel activiteit compenseerden we later op de dag met een feestmarkt in Herent.
Zaterdag van overal naar nergens gelopen en veel te veel kilometers afgelegd, en op zondag was dat niet veel beter. Met dank aan mijn campagneteam slaagden we er op het einde van de week in om verschillende borden te gaan plaatsen in de regio en werd de zending voor de post klaargestoomd... Mission accomplished voor dit weekend!