woensdag 22 april 2009

Frank boekt succes

U moet het niet geloven van mij, maar zelfs Trends durft het zeggen...

dinsdag 21 april 2009

Socialisten en Syndicalisten Solidair

De vakbond is nodig en soms droom ik van een wereld waar dat niet het geval zou zijn. Maar enkel personen en partijen die het totaal aan realiteitsbesef ontbreekt, geloven dat de werknemers niet verdedigd moeten worden.

Vandaag in het nieuws: 420 ontslagen bij Bosch in Tienen. De economische crisis slaat hard toe en zeker in de auto-sector. Voor Bosch Tienen - dat goed is voor 400.000 ruitenwissers per dag - is de sterk dalende vraag heel erg voelbaar. Dat is de economische realiteit.
Maar we mogen het menselijk verhaal achter deze koele cijfers nooit vergeten. De ABVV-vakbondsmensen van Bosch Tienen hebben dan ook mijn volledige steun om het aantal naakte ontslagen te vermijden, en waar dat toch nodig blijkt te zijn dat er een zo sociaal mogelijke oplossing komt. Want dat is waar de vakbonden voor ijveren, dat mensen niet zoals het groot huisvuil op straat gezet worden.

Het is opnieuw een zware slag voor onze regio. AB Inbev, de Tiense suikerraffinaderij, Duracell,... Het lijstje bedrijven in Vlaams-Brabant wordt stilaan eindeloos. Daarom dat ik heel trots ben dat we met de syndicalisten op de lijst ook gezamenlijk naar buiten komen en campagne zullen voeren.
Het was op uitnodiging van Mia De Vits, 2e op de lijst Vlaams-Brabant voor het Vlaams Parlement, dat we een tijd geleden samen rond de tafel gingen zitten. Want een sterke socialistische partij is vandaag nodig, nu zeker. Maar een sterke socialistische partij met stevige syndicale wortels is vandaag zeker meer dan ooit nodig.

zondag 19 april 2009

Samenvallende verkiezingen

Op het moment dat ik dit publiceer resten er nog een goede negen dagen om samenvallende verkiezingen mogelijk te maken. Dat betekent Europees, Vlaams en federaal. Het zou een zeer goede zaak zijn mocht dat toch nog gebeuren.

Waarom ben ik een voorstander? Niet omdat ik het ene niveau minder belangrijk zou vinden dan het andere, of om de mensen de gang naar de stembus te besparen (geef toe, zo veel kunnen we nu ook niet van ons democratisch recht gebruik maken). Wel omdat we al twee jaar met een non-bestuur zitten, een beleid dat niet wil (kan?) optreden tegen de crisis, een federale regering die geen beslissingen neemt. Dat op zich zou al voldoende moeten zijn om opnieuw federale verkiezingen uit te schrijven.

Maar dat is niet alles: met samenvallende verkiezingen kunnen in de zomer stevige regeringen op poten gezet worden waarbij duidelijk een ploeg aangesteld wordt. Gelijklopende families in de regeringen kan de samenwerking alleen maar verbeteren, en misschien een staatshervorming tot stand brengen. Bovendien is er dan ook ademruimte om aan die staatshervorming te werken én politici moeten duidelijk maken voor welk niveau ze verkozen willen worden. De pluspunten zijn talrijk, de redenen waarom men per se die verkiezingen gescheiden wil houden te mager...

sp.a gaat voor die samenvallende verkiezingen en daar sluit ik mij uiteraard graag bij aan. Surf dus nu nog naar de website Samenvallende verkiezingen en stem!

Fotoshoots

De "Dag des Heren" lijkt het meest aangewezen moment om hier een update te voorzien...al houd ik wel mijn belofte van "na Pasen" werk te maken van nieuwtjes. :) Het was alleen niet zo snel als gehoopt. De campagne gaat namelijk aan sneltreinvaart vooruit en we zijn nog maar april. Dat belooft!

Zoals vele kandidaten op de lijst ging heel wat tijd naar de broodnodige fotoshoots. Broodnodig? Toch wel, want een naam op zich zegt niet veel. Dus werden er duizend-en-één foto's genomen, een selectie daarvan kan je terugvinden hier rechts in de diavoorstelling "foto's". Uit dat pakket moest dan een foto gekozen worden waarmee ik Vlaams-Brabant de komende maand wil volplakken, geen gemakkelijke keuze.

Naast de officiële fotoshoot ook nog eens een officieuze fotoshoot achter de rug. Dat vond het campagneteam nodig om een echte profielfoto te kunnen hebben. :) Die kan je ondertussen hier helemaal rechts boven ook al zien. Eigenlijk zijn er twee profielfoto's: eentje die je zelf kan aanmaken op de "Nu Zeker"-site van sp.a (zie hieronder) en eentje waarbij ik mezelf 'Obamaniseerde' (hier links). Het beeld dat Obama gebruikte tijdens de campagne vond ik bijzonder treffend en mooi, vandaar dat ik het ook vlug even op mijn foto toepaste (via Obama-me). Uiteindelijk koos ik ook voor die foto, omdat ik toch wel onder de indruk ben van het tot nu toe gevoerde beleid van die nieuwe Amerikaanse president. Hij brengt ook echt de 'Change' die hij aankondigde...en uiteraard zal hij nog veel fouten maken - wie maakt geen fouten? - maar het parcours is toch al indrukwekkend. En 'Change' is meteen ook het woord dat ik onder die foto liet zetten, omdat het diezelfde verandering is die we ook hier in Vlaanderen en België nodig hebben onder de vorm van een beleid met meer daadkracht!