zondag 8 maart 2009

Nu zeker

Zondag 8 maart: internationale vrouwendag. Maar ook de dag van het sp.a-congres in Gent dat voor socialisten, sociaal-democraten, progressieven en al die anderen het startschot betekent van de campagne in de aanloop naar de verkiezingen van 7 juni. Bijna dag op dag nog drie maand te gaan...

De pre-campagne van s.pa was al van start gegaan: sp.a, nu zeker. Vandaag was het verzamelen geblazen in Gent om het kiesprogramma te bespreken. Een heel pak amendementen werden reeds in een commissie vooraf besproken, zo was het gedeelte waar we deze (zondag!)morgen doorheen moesten nog net te doen. De uiteindelijke tekst is een stevig pakket geworden, met een duidelijke visie over hoe socialisten naar de verkiezingen willen trekken en vooral hoe ze daarna een antwoord willen geven op de crisis. Want de socialisten zijn nodig, nu zeker. Om het met de woorden van Frank te zeggen op het congres: "vroeger zei men wel eens: socialisten zijn er om de paraplu's eerlijk te verdelen als het regent...nu zijn de socialisten nodig om niet alleen paraplu's uit te delen maar om een veilige haven te zijn tegen de storm, niet alleen voor de grote schepen maar voor iedereen".



Zelf smijt ik mij opnieuw in de campagne. Vanop de 12e plaats (lijst Vlaamse verkiezingen - Vlaams-Brabant) zal ik de komende drie maanden campagne voeren met hart en ziel. Omdat we als socialisten een stevig palmares kunnen voorleggen van vijf jaar regeren in de Vlaamse Regering, met dank aan onze ministers Frank, Kathleen en Bert. Maar vooral omdat het belangrijke verkiezingen worden waarbij stemmen vooral kiezen zal zijn, kiezen voor een solidaire samenleving. Omdat socialisten nodig zijn, nu zeker.