woensdag 2 juni 2010

Consequent

De verkiezingsprogramma's op TV zijn van start gegaan en je merkt dat de campagne op kruissnelheid gekomen is. Nu ja, dat had ik ook al door...ik zit er middenin. Maar in de flarden die ik hoor en lees viel me vandaag toch een apart stukje op van de 'gezinspartij'.

Nu is het eigenlijk meer 'in' om op de kap van de liberalen te zitten (en vice versa want blijkbaar doen de socialisten aan "angstpolitiek en populisme", een wel heel gemakkelijke uitleg van (enkele jonge wolven uit) de partij die de regering liet vallen uit eigenbelang), maar het was een stukje van CD&V dat vandaag mijn aandacht trok. "CD&V wil rechtszekerheid voor alle duurzame relaties". Daar kan niemand tegen zijn, toch?
De basis is simpel: we moeten van 'huwelijksrecht' naar 'gezinsrecht', want samenwonenden hebben evenveel rechten en plichten als gehuwden. Maar met een stukje uit mijn vorige campagne in het achterhoofd vraag ik dan wel aan de "gezinspartij" of deze nieuwe regel voor iedereen geldig is (dus ook holebikoppels) of enkel voor 'klassieke' gezinnen...

Daar mis ik dan toch een beetje de link tussen de realiteit en programma (in verkiezingen). Hoe kan je op het moment dat je in de regering zit enkel de kaart van 'klassieke' gezinnen trekken, en tijdens een verkiezingscampagne doen alsof je plots beseft dat Vlaanderen uit meer bestaat dan man-vrouw-kind en rekening houden met die nieuw-samengestelde gezinnen? Wees op z'n minst consequent: van mij mag je als rechtse partij het traditioneel beeld verdedigen (daar staan ze nu eenmaal voor), maar wees dan ook zo eerlijk om daar voor uit te komen als je naar de stembus moet!
Al moeten we dezer dagen niet heel erg verbaasd zijn over CD&V'ers, hun programma en consequentie, blijkbaar weten ze het zelf ook niet altijd even goed. :)

Geen opmerkingen: